A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

У Білоцерківському старостинському окрузі відбулися сходи громадян

Дата: 28.03.2018 21:28
Кількість переглядів: 456

Фото без опису

       22 березня 2018 року  у Білоцерківському  старостинському окрузі відбулися сходи жителів  у приміщенні сільського клубу. На сходах були присутні представники апарату Новобасанської сільської ради, а зокрема: в.о. сільського голови Віктор Гармата, керуючий справами Світлана Приходько, начальник відділу земельних відносин Світлана Кириченко, головний спеціаліст з юридичних питань Світлана Зубець, представник ТОВ «Олександрівка -Агро» Станіслав Габелєв, представник ПП «Агропрогрес» Михайло Шумейко, заступник голови Бобровицької районної ради Андрій Ткаченко,  заступник директора ТОВ «ІМК» Ірина Козенко.

       Хоч село і невелике, зійшлося чимало зацікавлених. В. о. старости Тамара Лук’яненко прозвітувала про свою роботу за 2017 рік, зазначила, що протягом  звітного періоду  Білоцерківська сільська рада практично не виключалася із бюджетного процесу і вживала всі необхідні заходи щодо забезпечення своєчасного та повного виконання сільського бюджету. У  своєму виступі очільниця округу підвела підсумки прожитого і зробленого громадою за минулий рік та окреслила плани на майбутнє. Однією з проблем для села було і залишається покращення якості доріг. І першим кроком до вирішення даної проблеми було виготовлення  проектно- кошторисної документації на капітальний ремонт 1,5 км. вулиці Гагаріна. Найбільшою проблемою, яка турбує всіх мешканців села,  є незадовільний стан дороги с. Старий Биків— с. Білоцерківці, освітлення  вулиць. Тамара Лук’яненко подякувала за підтримку керівникам сільськогосподарських підприємств, які приймають активну участь у житті села, та закликала до спільної праці.

Фото без опису

Жителі  села задавали питання в.о. старости та запрошеним,  які їх турбують у першу чергу, зокрема щодо забезпечення транспортного сполучення. У залі часто виникали суперечки  між місцевими жителями,  але все вдалось вирішити мирним шляхом.Представники місцевих сільськогосподарських підприємств надавали вичерпні відповіді  на запитання сільських жителів, що стосуються виплати  коштів за оренду паїв та інші питання, обговорили напрямки подальшої співпраці.

Фото без опису

З питань, що стосувалися земельних питань, змістовні роз'яснення надала  начальник відділу земельних відносин Новобасанської сільської ради Світлана Кириченко.  Щодо автосполучення села Білоцерківці із районним центром надавав відповіді представник  Бобровицької районної ради Андрій Ткаченко. Він зазначив, що вирішення цієї проблеми бачить у домовленості із існуючими приватними перевізниками.  Керуючий справами Світлана Приходько розповіла про  перспективні плани Новобасанської громади у 2018 році, та  зазначила, що сильна громада та, яка може знайти спільну мову, віднайти власні внутрішні ресурси для того, щоб щось змінити.

     Сьогоднішнє зібрання в черговий раз підтвердило, правильність та необхідність таких зустрічей, як інструменту живого вирішення нагальних проблем на селі та підтримки постійної співпраці населення та керівництва громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь