A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

У Новобиківському старостинському окрузі відбулися сходи громадян

Дата: 21.04.2018 02:21
Кількість переглядів: 755

Фото без опису

19 квітня відбулися сходи жителів сіл Новий Биків, Старий Биків, селища Чистопілля.

     На зборах були присутні: в.о. сільського голови Новобасанської сільської ради Віктор Гармата, керуючий справами Світлана Приходько, начальник відділу земельних відносин Світлана Кириченко, спеціалісти сільської ради; депутат Чернігівської обласної ради Олександр Фенюк, депутати Бобровицької районної ради Микола Фенюк та  Олександр Шаманський, дільничний інспектор В’ячеслав Мельниченко.

Фото без опису

 

    Про свою роботу на посаді сільського голови за 2017 рік прозвітував  в.о. старости Михайло Корнобай, який детально розповів про зроблене за час перебування на посаді голови. Результати роботи  Михайла Корнобая на посаді сільського голови позитивно схвалено мешканцями сіл.

Фото без опису

      Велику подяку за допомогу у розвитку шкіл  в.о. старости та місцевим орендарям висловили директор Новобиківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тетяна Шакаліда та директор Стробиківського НВК Ірина Тіга.

Фото без опису

Фото без опису

     Заступник генерального директора Українського аграрного холдингу Олександр Шаманський та  керівник СФГ «Вікторія» Микола Фенюк  обговорили із жителями питання щодо оренди земельних ділянок, поділилися досвідом оренди землі в інших громадах, довели  до відома громадян, що наразі за оренду земельних паїв товариства готові платити високий відсоток.

Фото без опису

В.о. сільського голови Віктор Гармата  проінформував, що  Новобасанська сільська рада, як орган місцевого самоврядування об’єднаної територіальної  громади почав діяти з  16 листопада 2017 року. До кінця 2017 року всі бюджети сіл виконувалися окремо. З 01 січня 2018 року  відбувся перехід Новобасанської сільської ради на прямі міжбюджетні відносини. Також в.о. голови зазначив, що  прийнята програма соціально-економічного розвитку Новобасанської об’єднаної  територіальної громади на 2018 рік, яка включає в себе:  створення сприятливого інвестиційного клімату, підвищення рівня свідомості населення, придбання техніки для комунального господарства, капітальний та поточний ремонт  сільських доріг, виготовлення генеральних планів населених пунктів громади, поточні ремонти приміщень шкіл, дитячих садочків, закупівля комп’ютерів та копірувальної техніки для лікарень, шкіл та багато іншого.

   Дільничний інспектор В’ячеслав Мельниченко провів роз’яснювальну роботу із жителями села щодо попередження правопорушень

      Учасники зборів були активними і виносили на загальне обговорення проблемні питання. Жителі сіл задавали питання щодо ремонту доріг, приватизації земельних ділянок, передачі у користування земельних ділянок учасникам АТО, щодо користування водоймами, реформи у медичній сфері та інше. На всі питання були надані роз’яснення та вичерпні відповіді керівництвом Новобасанської ОТГ.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь