A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Стоїть обеліск і на нім імена, які викарбувала навіки війна

Дата: 12.05.2018 00:07
Кількість переглядів: 1059

Фото без опису

Фото без опису

 

Стоїть обеліск і на нім імена, які викарбувала навіки війна

      Минуло багато років з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довгожданий, вистражданий, оплачений найвищою ціною - крові і сліз. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів.

     9 травня - знакова подія нашої країни, кожної родини. А сьогодні, в умовах війни на сході України ми відчуваємо, як ніколи, через які випробування пройшли наші прадіди та їх родини... наші родини. І сьогодні є родини, які втратили своїх дітей, які живуть в умовах війни... На прикладі наших прадідів-героїв та сучасних учасників бойових дій ми повинні цінувати кожну хвилину прожиту під мирним небом і бути безмежно вдячними нашим ветеранам та солдатам, які відчайдушно стримують натиск на всю територію України... 

     Свято,  яке відзначили в  с. Новій Басані  було наповнене болем і вдячністю.   На сято до нас завітали наші ветерани, інваліди війни Павлюк Кирило Тарасович та Гуменюк Павло Васильович, учасники бойових дій Лиска Петро Максимович та Зубець Андрій Іванович, солдатська вдова Нестеренко Олена Дмитрівна . Слова привітання керуючого справами виконкому Світлани Приходько та ведучих Тетяни Гатченко і  Лариси Казимової відгукнулися у  серцях  мешканців та гостей громади.  Щороку ми бачимо, як зменшується кількість ветеранів на святі... Але ми та прийдешнє покоління повинні пам`ятати про їх подвиг! 

  Представники влади та молоде покоління поклали квіти до Пам'ятних  знаків  визволителям української землі.

   По закінченню мітингу відбувся святковий концерт. Душевні, патріотичні пісні нам дарували учасники колективу "Колорит". Кожна пісня  торкалася душі присутніх.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь