A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Нова Басань відсвяткувала День села

Дата: 24.09.2019 15:39
Кількість переглядів: 920

Фото без опису   

 

     У суботу, 21 вересня, Нова Басань святкувала День села.

     Урочистості відбувалися на сільському стадіоні. Привітати новобасанців приїхали гості: народний депутат Верховної ради України Борис Приходько, заступник гендиректора Українського аграрного холдингу Олександр Шаманський, сільський голова Вороньківської сільської ради Юрій Папенко, голова Згурівської РДА Валерій Мозговий, заступник директора СВК «Пам’яті декабристів» Юрій Медвідь, в.о. старост нашої громади Михайло Корнобай, Ольга Мурадова, Тамара Лук’яненко.

    Cільський голова  Володимир Левченко привітав присутніх зі святом, побажав всім здоров’я, успіхів, бути багатими на щастя та кохання, засвідчив новобасанцям свою підтримку, пообіцяв берегти та примножувати надбання громади, вручив грамоти і грошові подарунки за активну громадську діяльність жителям села. Гості свята  бажали миру, здоров’я та процвітання, керманичам села обрати вірний шлях та розвивати громаду й надалі.

    А потім розпочався святковий концерт. До глибини душі торкалися слова українських пісень, що майстерно виконали учасники народного хорового колективу с. Нова Басань «Колорит». Неперевершеним співом гостей зачаровувала Юлія Нестеренко. Не залишили нікого байдужим і пісні у виконанні художніх колективів наших старостинських округів, та с. Вороньки. Свою артистичність, вміння декламувати вірші, танцювати, продемонстрували учні Новобасанського ЗЗСО.

     Для дітей готували солодку вату, продавали льодяники та морозиво, працювали атракціони. Присутні могли спробувати фарту у безпрограшну лотерею. Традиційно діяв фестиваль вуличної їжі. До святкування випікали різні смаколики, готували плов, варили куліш, смажили шашлик та овочі-гриль. А символом нашого свята став звичайний гарбуз, що росте на городі у будь-якого дбайливого господаря та вареник, який так всім до смаку, що і отримало яскраву назву «Гарбуз- вареник-Fest». На святковому полі утворилося своєрідне містечко з українських куренів, у яких господині презентували приготовлені з любов’ю різноманітні страви та вироби з гарбуза, вареники з різними начинками...Звісно, фестиваль не оминула і конкурсна програма. У ході проведення святкування Дня села були визначені переможці у різних номінаціях. Вечірню святкову програму продовжив гурт «Кросворд- 22» та запальна дискотека.

   Дякуємо за сприяння в організації свята та надання фінансової допомоги: Українському аграрному холдингу, Юрію Сахну – голові ФГ «Незалежність», Олександру Шуплику – директору ТОВ «Олександрівка Агро», Олександру Семип’ядному– керівнику ФГ «Земледар», ТОВ « Адам Компані» , ПП Рубіку Овсепяну, Миколі Фенюку – голові С(Ф)Г «Вікторія», ПП Ірині Костюченко,  Миколі Московку– керівнику ФГ «Надія», фермеру Миколі Цою, депутатам сільської ради Миколі Дяченку та Миколі Гладкому та всім небайдужим жителям громади, які домогли влаштувати чудове свято.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь