A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Відбувся обласний семінар координаторів по роботі з дітьми з особливими освітніми потребами

Дата: 09.10.2019 16:15
Кількість переглядів: 327

    1 жовтня 2019 року на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського відбувся обласний семінар координаторів по роботі з дітьми з особливими освітніми потребами в органах управління освітою райдержадміністрацій, місцевого самоврядування «Проблеми та завдання впровадження інклюзивного та індивідуального навчання у закладах загальної середньої освіти області».

    Відкрив семінар та висвітлив актуальні питання державної політики у сфері надання якісної освіти дітям з особливими потребами ректор ЧОІППО імені К.Д. Ушинського Анатолій Заліський.

   З новими документами Міністерства освіти і науки України щодо правового регулювання освіти дітей з особливими потребами: організація форм здобуття загальної середньої освіти виступила заввідділу інтернатних закладів та інклюзивного навчання ЧОІППО імені К.Д. Ушинського Людмила Зленко.

  Про роль Інклюзивно-ресурсних центрів у забезпеченні права дітей з особливими потребами на освіту розповіла завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ЧОІППО імені К.Д. Ушинського Наталія Кравченко.

   У семінарі взяли участь методист відділу інтернатних закладів та інклюзивного навчання ЧОІППО імені К.Д. Ушинського Дарія Литвяк та асистент вчителя ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 30 Чернігівської міської ради Катерина Олешко, які висвітлили питання:

  • додаткові освітні послуги в інклюзивному освітньому середовищі;
  • Індивідуальна програма розвитку як документ реалізації індивідуальної освітньої траєкторії.

    Під час Круглого столу, учасником якого була і спеціаліст відділу освіти Новобасанської ОТГ Мариненко О.В., були обговорені питання, які ставили учасники, та підбиті підсумки семінару.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь