A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новобасанська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Послаблення карантину на Чернігівщині: дозволено роботу громадського транспорту

Дата: 23.05.2020 01:32
Кількість переглядів: 516

 


На Чернігівщині відсьогодні дозволені регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. Таке рішення [посилання на протокол] ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За даними ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» станом на 22.05.2020 загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення по області становить 2,32 (вимога не більше 12), завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить 4% (вимога не більше 50%), середня кількість тестування методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу складає 17 на 100 тисяч населення (вимога – не менше 12).

Таким чином, за словами заступника голови Чернігівської ОДА Андрія Подорвана, епідеміологічні умови, які складалися в області протягом останнього тижня, дозволяють пом’якшити обмеження та перейти до другого етапу адаптивного карантину.

Відповідно до рішення комісії з 22 травня в регіоні дозволено роботу автотранспорту виключно з дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог та за умови регулярної дезінфекції. Кількість пасажирів не може перевищувати кількість місць для сидіння.

Крім того, комісія на сьогоднішньому засіданні дозволила:

— проведення спортивних заходів без глядачів, у яких беруть участь до 30 осіб (за погодженням із профільними структурних підрозділів облдержадміністрації — до 50, більше – за погодженням з МОЗ України);

— проведення релігійних заходів — якщо у відповідній будівлі перебуватиме не більше однієї особи на 10 квадратних метрів;

— діяльність готелів (крім функціонування ресторанів у готелях).

Наступне пом’якшення карантинних обмежень в області заплановане на 1 червня. Цього дня мають відновити роботу заклади дошкільної освіти. Однак відкриються лише ті дитсадки, які повністю зможуть забезпечити дотримання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я та Головного державного санітарного лікаря України. Безпосереднє рішення по роботі дитсадків приймуть не пізніше 29 травня після аналізу епідемічної ситуації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь